Nye musikanter søkes!

Klikk her for å melde inn din aspirant for opptaket høsten 2023

Korps er gøy, lærerikt og hyggelig både for barn og foreldre. Grefsen skolekorps har musikanter både fra Grefsen og Disen skole, og tar imot aspiranter fra 2. klassetrinn og oppover. Hos oss lærer du å spille et flott instrument, du får uniform, medaljer, og du får lov å marsjere midt i gata på 17.mai!

 Grefsen skolekorps består av 3 korpsgrupper for å gi best læringsforhold for alle musikanter; Aspirantkorps, Juniorkorps og et Hovedkorps. Ta gjerne en tur innom en øvelse for å se på, prøve et instrument og hilse på oss.

Aspirantkorpset (de yngste musikantene) har fellesøvelse tirsdager ved Grefsen skole i Musikkrommet kl. 17.15 - 18.45.
Juniorkorpset har fellesøvelse tirsdager ved Grefsen Skole i Kultursalen kl. 16.30 - 18.00.
Hovedkorpset har fellesøvelse tirsdager ved Grefsen Skole i Kultursalen kl. 18.15 - 19.45.

Hver vår har Grefsen skolekorps en rekrutteringskonsert, på Grefsen og Disen skole, der potensielle medlemmer får et innblikk i korpslivet. I etterkant av konserten åpner vi for nye aspiranter, fra 2. klassetrinn og oppover. Vi benytter første mann til mølla prinsippet og stopper inntaket ved 20 påmeldte per år, etter dette kan aspirantene stå på venteliste.

Har du spørsmål så ta kontakt med korpset på styret@grefsenskolekorps.no.

Ønsker du å melde på barnet ditt så kan bruke innmeldingsskjemaet nederst på denne siden.
En styrerepresentant vil da ta kontakt med deg fortløpende for å avtale detaljer som instrument med mer.
Det koster 2200,- kr i halvåret å være medlem i Grefsen skolekorps. Har du søsken i korpset så får du 200,- kr i søskenmoderasjon.
Se også korpsets vedtekter og vår ordliste for de som er nye i korpset.

Hvordan er det å være aspirant i korpset?

Når du har blitt aspirant i korpset så får du utdelt et instrument, en egen uniform og blir tildelt en tid for spilletime med profesjonelle instruktører (utdannede musikkpedagoger). Dette er en personlig øvingstime som aspirantene får en til en oppfølging i en gang pr. uke, i tillegg er det ukentlig fellesøvelse med dirigent og resten av korpset for øving på samspill.

Aspirantperioden er ekstra spennende og morsom da alt med instrument, noter, rytme, gehør, fremføring av musikk er helt nytt for barnet. Barnet er aspirant i ett år før de går videre i vårt juniorkorps. I løpet av det første året lærer aspirantene noter, takt og tone. De fleste lærer lett å spille enkle fine melodier på sitt instrument og samspill i konserter med andre musikanter. Forutsetningen er selvfølgelig litt egentrening i tillegg til deltakelse på oppsatte instruksjonstimer og fellesøvelser.

La barnet ditt finne musikanten i seg idag!

Klikk her for å melde inn din aspirant for opptaket høsten 2023