Annerledesåret

Annerledesåret

Publisert av Olaug Sie Fondenes den 09.03.21. Oppdatert 26.04.21.

Koronaåret startet med at vi måtte avlyse øvelsene. Etterfulgt av avlyst seminar, avlyst distriktsmesterskap, avlyst loppemarked, avlyst 17. mai tog i byen, avlyst sommertur... En kan miste motet av mindre. Samtidig ønsket vi å gjøre vår del av dugnaden, og bidra til redusert smittespredning. 

En stor del av inntektene våre kommer fra de to årlige loppemarkedene, som begge ble avlyst i 2020. Korpset ønsket å opprettholde aktiviteten, og valgte å opprettholde lønnsutbetalinger til instruktører og dirigenter. Kreativiteten for å samle inn penger har derfor blitt satt på en prøve dette året. Vi har vært innom alt fra Spleis og brussalg til digitalt loppemarked og betalte spilleoppdrag.

Årets beste erfaring var 17. mai tog i nærområdet, og pop up konserter rundt omkring. Det var kjempegøy å spille i nabolaget, og oppleve jubelen fra publikum. Samtidig ga det kjærkomne inntekter i form av betalte spilleoppdrag. Se reportasje i Aftenposten, her: popupkorps

Her er en liten smakebit fra flaggheisingen, 17. mai: flaggheising

Hvordan gjennomføre øvelsene når alt er nedstengt? Som mange andre har også korpset tatt i bruk Zoom - og gjennomførte de første øvelsene der. Etterhvert fikk vi lov til å treffes utendørs, og avholdt alle vårens øvelser med god avstand, ute i det fri. Sommeravslutning og konsert fikk vi også gjennomført - og rakk nesten å bli ferdig før regnet dalte ned på musikantene.

På høsten fikk vi endelig lov til å øve innendørs igjen, under strenge smittevernrutiner. Og jammen fikk vi avholdt en konsert også, streamet over nett til stolte foreldre. Se en liten smakebit fra huskonserten her: huskonsert